Malmö Makerspace

2018

Malmö Makerspace (MMS) is een community-driven makerspace die bestaat uit een kerngroep van vrijwilligers en meerdere losse subgroepen. De ruimte beschikt over tientallen verschillende faciliteiten, machines en apparatuur die door leden in de loop der jaren zijn verzameld en gedoneerd. Ondanks de verschillende gebruikersgroepen en constante stroom van materiaal dat de kelder in en uit gaat, is de ruimte naadloos verbonden door duidelijke bewegwijzering, functioneel en intuïtief ruimtelijk ontwerp en het strategisch gebruik van online platforms voor interne communicatie, documentatie en het verspreiden van informatie.

Tijdens deze opdracht heb ik in samenwerking de navigatie in de ruimte geoptimaliseerd. We zijn bij deze opdracht begonnen met het clusteren van de verschillende groepen die de ruimte gebruiken en het identificeren van hun behoeften. Functionaliteit en uniformiteit waren belangrijk, toch moet elke groep ook de kans hebben om zijn of haar stempel op de ruimte te drukken.

 

Door de ruimte en subgroepen in kaart te brengen, hebben we overzicht gecreëerd. Dit resulteerde in een grafische vormgeving waarbij we werkten vanuit het CMYK-kleurenmodel. CMYK is de basis van elke kleur, zoals de MMS de basis is voor elk project.

IMG_3579-1.jpg
IMG_3535-1.jpg
IMG_3542-1.jpg