Elbow Room

2018

Elbow Room is een gratis en open coworkingspace en onderdeel van STPLN. STPLN is een ontmoetingsplek, werkplaats en incubator voor creatieve projecten in Malmö, Zweden. Naast de open coworkingspace, worden er evenementen, workshops en studio's aangeboden. STPLN werkt experimenteel en duurzaam binnen technologie, ambacht, kunst en cultuur. Daarnaast is het een overkoepelende organisatie voor start-ups en freelancers die in-house werken. 

Elbow Room biedt meer dan 300m2 en is beschikbaar voor het werken aan van de meest uiteenlopende projecten. Van freelancers tot start-ups, iedereen is welkom om gebruik te maken van de ruimte. Bij deze opdracht heb ik meegewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl voor de coworkingspace, rekening houdend met de verschillende professies binnen de creatieve- en culturele industrie. De naam ''Elbow Room'' verwijst naar de betekenis ''vrijheid van beweging'' en de ruimte die deze plek daarvoor biedt. 

In samenwerking met STPLN ben ik begonnen met analyseren van data over onder andere aantallen en ervaringen van de afgelopen jaren. Hieruit hebben we een profiel geschetst van het type gebruiker, om een nieuwe en verbeterde ruimte te creëren. Dit profiel is de basis geworden voor het ontwerpproces en bijpassende huisstijl.

elbow-1.jpg
elbow-4.jpg
elbow-13.jpg
elbow-11.jpg
elbow-9.jpg