Cykelköket 

2019

Cykelköket (in het Engels, "The Bicycle Kitchen") is een door vrijwilligers gerunde reparatie- en opleidingsruimte. Cykelköket biedt gereedschap, (gebruikte) reserveonderdelen en kennis aan om bezoekers hun fiets te laten onderhouden. Meer dan 3000 bezoekers per jaar maken gebruik van deze open ruimte.

Deze opdracht stond centraal om het ontwerpen en bouwen van een mobiele pop-up Cykelköket om buiten te gebruiken. Uitgaande van een oude bakfiets, hebben we een pop-up Cykelköket ontworpen die alle essentiële gereedschappen en apparatuur kan vervoeren. De nadruk bij het bouwen van de pop-up bakfiets was het werken met lichtgewicht materiaal en het ontwerpen van een modulair systeem. Het resultaat is een combinatie van een bakfiets en trailer die comfortabel door de stad kan navigeren. Zowel de pop-up tafel als de bovenkanten van de bakfiets en trailer zijn als werkoppervlak te gebruiken. Alle gereedschappen en apparatuur passen gemakkelijk in de bakfiets. In de trailer is ruimte voor persoonlijke bezittingen. Bij kleinere evenementen kan er gekozen worden om alleen de bakfiets of trailer mee te nemen. 

 

De pop-up bakfiets is geschilderd in  de kleur ''Living Coral'' (Pantone's Color of the Year 2019). Het resultaat is een heldere, levendige esthetiek die opvalt in een zomerse omgeving.

Fotos gelb_1 (1).JPG
Cykelköket_flyer_mockup_2.jpg
Cykelköket_flyer_mockup.jpg
Fotos gelb_12.jpg
Fotos gelb_13.jpg
Fotos gelb_21.jpg
Fotos gelb_23.jpg